Відомо, скільки будинків в Івано-Франківську відключили від централізованого опалення від початку року


Від початку року в Івано-Франківську постійно діюча комісія надала 196 дозволів на відключення від централізованого опалення та постачання гарячої води.

 

Про це на оперативній нараді повідомив заступник міського голови, директор Департаменту по взаємодії зі Збройними силами України, Національною гвардією України, правоохоронними органами та надзвичайними ситуаціями – начальник управління Руслан Гайда, пише Фіртка.

 

Зокрема, надано дозвіл для:

- 13 житлових будинків (з них сім від Індустріальної 34),

- 50 квартир (50%),

- 130 нежитлових приміщень.

 

"Останні, які підключені - це фактично юридичні особи, . Для яких ціна за опалення значно вищою аніж в бюджету та населення міста", - зазначив Гайда.

 

Водночас для того, щоб підтримати іванофранківців під час переходу на індивідуальне опалення, міська влада надає матеріальну допомогу для пільгових категорій населення.

 

Зокрема, ті люди, які раніше отримували тепло від котельні на вулиці Індустріальній, можуть отримати з міського бюджету до 13 тисяч гривень для часткового відшкодування вартості котла.

 

Для того, щоб отримати таку допомогу, потрібно подати пакет документів у ЦНАП в Івано-Франківську та заяву на ім'я міського голови.