В Івано-Франківську 33 багатоповерхівки не завершили перехід на індивідуальне опалення


В Івано-Франківську 33 багатоповерхівки не пройшли процедуру переходу з централізованого на індивідуальне опалення.

 

Про це в ефірі Суспільного повідомив директор з капітального будівництва АТ "Івано-Франківськгаз" Олександр Мандрик.

 

За його словами, із 55 будинків, які отримали дозвіл на відключення від початку року, в "Івано-Франківськгаз" звернулися 49.

 

"З них у 22 житлових будинках вже виконали роботи із заміни фасадних газопроводів. На жаль, 14 будинків взагалі не оплатили за такі будівельно-монтажні роботи, вони не включені в графіки щодо виконання цих монтажних робіт", — сказав Олександр Мандрик.

 

За його словами, шість із 55 будинків досі навіть не звернулися до "Івано-Франківськгаз".

 

"На сьогоднішній момент основною проблемою такої затримки опалювального сезону є, скажімо так, відсутність співпраці між головами ОСББ і мешканцями житлових будинків. Є дуже багато різних думок, тому вони не можуть ухвалити одностайне рішення щодо газифікації", — розповів Олександр Мандрик.

 

З його слів, процедура переходу на індивідуальне опалення для багатоквартирного будинку в середньому триває три місяці.

 

Наступного року багатоповерхівок, які від'єднаються від централізованого теплопостачання, може бути удвічі більше, каже директор з капітального будівництва АТ "Івано-Франківськгаз".

 

Крім того, газовики з'ясували, що у приблизно 80% перевірених квартир витікає газ. Все це, за словами Олександра Мандрика, пов’язано з тим, що прикарпатці не звертаються до них за проведенням перевірок. З 2018 року їх газовики проводять за додаткову оплату.

 

"З 2021 року наші фахівці обстежили понад 8 тис. помешкань, де люди замовили в нас послугу технічного обслуговування. Майже в 6 тис. абонентів ми виявили витоки у мережах", — сказав Олександр Мандрик.