В Івано-Франківську вже демонтували понад 350 незаконних споруд


Від початку року в Івано-Франківську демонтували 367 незаконних споруд, а від 2016 року забрали 1788 таких об’єктів.

 

Про це під час оперативної наради у міського голови повідомив директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак, пише Ратуша.

 

Важко стало демонтовувати вивіски під час карантину, бо підприємці скаржаться, що не мають грошей змінити рекламу. Але від початку року ми демонтували велику кількість білбордів – 22, 114 вивісок, 162 реклами, п’ять огорож, 27 холодильників, два літні майданчики, вісім обмежувачів руху на прибудинкових територіях і 27 гаражів і тимчасових споруд, – зазначив Смушак.

 

Станом на сьогодні не демонтованими залишаються 108 об’єктів, на які вже є рішення виконавчого комітету. Але, зауважив, ця робота ведеться кожного дня і вони точно будуть демонтовані.

 

Один складний об’єкт – це стара котельня у селі Підпечери. Там досить громіздкі роботи, тому зараз думаємо яким чином демонтувати, бо вона валиться і небезпечна. Є 25 холодильників, 25 вивісок, 18 реклам, 12 тимчасових споруд, 25 гаражів. Це найбільш складні об’єкти для монтажу, – додав Смушак.