В Івано-Франківську планують приватизувати дві комунальні будівлі


30 травня відбудеться засідання виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

 

У порядку денному засідання декілька майнових питань, пише Побудовано з посиланням на Галичину.

 

Зокрема, члени виконкому планують включити нежитлові приміщення площею 210 кв. метрів за адресою Вулиця Любомира Гузара, 39 (колишня Новгородська, 39) у перелік об’єктів, які підлягають приватизації.

 

Зазначимо, що це рішення не підтримала комісія виконавчого комітету міської ради з питань оренди та приватизації комунального майна. Ініціатором прийняття рішення є кооператив «Авіценна», який подав відповідну заяву до виконкому.

 

Кооператив «Авіценна» судився з Департаментом комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради за право приватизувати це приміщення шляхом викупу.

 

Підприємство орендувало приміщення з 2000 року і за цей час провело капітальний ремонт. У 2018 році Львівський апеляційний господарський суд визнав, що кооператив «Авіценна» має право на приватизацію приміщень шляхом викупу і скасував рішення міської ради від 2016 року, за яким приміщення планували приватизувати шляхом проведення аукціону.

 

Також виконком планує внести в перелік об’єктів, які підлягають приватизації, нежитлові приміщення площею 451 кв. метр за адресою вул. Чорновола 23.

 

У документі йдеться, що рішення виноситься «з метою наповнення бюджету міста».