В Івано-Франківську активно облаштовують житло для біженців


В Івано-Франківську для розміщення біженців за підтримки міжнародної фінансової установи НЕФКО реконструювали під енергоефективне житло університетський гуртожиток та адміністративну будівлю.

 

Про це порталу НЕРУХОМІ повідомили у прес-службі компанії.

 

У рамках бюджету 2,2 млн євро об’єкти було значно реконструйовано із застосуванням сучасних енергоефективних рішень. У гуртожитку замінено систему опалення та встановлено індивідуальний тепловий пункт, утеплено фасад та горище, відремонтовано дах та виконано внутрішні оздоблювальні роботи. Крім того, встановлено сонячну електростанцію для забезпечення електропостачання, а також модернізовано системи водопостачання, водовідведення та вентиляції.

 

В адмінбудівлі добудували додатковий поверх та спорудили новий дах. Також було встановлено індивідуальний тепловий пункт, пожежну сигналізацію та теплоізоляцію, під’єднано комунікації й відремонтовано фасад. Житло укомплектовано всіма необхідними меблями, побутовою технікою, кухонним посудом та спальними аксесуарами. У результаті відремонтований гуртожиток здатний вмістити 150 мешканців, а адміністративна будівля – 40.

 

Реконструкція житла для внутрішньо переміщених осіб та поліклініки в Івано-Франківську була реалізована в рамках проєкту "Підтримка ЄС для задоволення нагальних житлових потреб внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні", що фінансується Європейським Союзом і реалізується під управлінням НЕФКО.

 

Ініціатива спрямована на забезпечення громадян України, вимушених покинути свої домівки через збройну агресію Росії, житлом в десяти містах західного та центрального регіонів України.