В Івано-Франківську адмінбудівлю переобладнали під енергоефективне житло


Адміністративну будівлю в Івано-Франківську переобладнали під енергоефективне житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в межах програми, що підтримується Євросоюзом.

 

Реалізується проєкт міжнародною організацією НЕФКО.

 

У ході реконструкції в будівлі впровадили значні модернізаційні та енергоефективні заходи. Добудували ще один поверх, зробили нове дахове покриття, а також встановили індивідуальний тепловий пункт, систему пожежної безпеки та теплоізоляцію.

 

Також були підведені інженерні мережі та виконані внутрішньо-опоряджувальні роботи. Соціальне житло для ВПО вдалося забезпечити всіма необхідними меблями, побутовою технікою, кухонним приладдям та предметами для спальні. Крім того, облагородили навколишню територію та встановили дитячий майданчик. 

 

Ця будівля – другий завершений об’єкт, відремонтований у місті в межах підтримки ЄС вартістю 19 млн євро.

 

Програма спрямована на забезпечення переселенців притулком шляхом перетворення наявних муніципальних будівель на енергоефективне житло у десяти містах західного та центрального регіонів країни, а саме Звягелі, Золочеві, Івано-Франківську, Ківерцях, Ковелі, Луцьку, Рівному, Хмельницькому, Чернівцях та Чорткові.