В багатостраждальній пам’ятці архітектури на Гординського буде готель


Чотирьох зірковий готель Ribas Ivano-Frankivsk вже незабаром відкриється в будинку за адресою Гординського, 10

 

Нагадаємо, цю пам’ятку архітектури місцевого значення площею 1158,5 м² за 11 мільйонів гривень продали з аукціону минулого року. Переможцем торгів стала фірма «Благо інвест сервіс», яка будує об’єкти під брендом Blago developer.

 

Як стало відомо, в приміщенні буде бутік-готель на 45 номерів і ресторан.

 

Будівля на Гординського, 10 зведена у 1895 році в стилі неоготики. З самого початку призначалася для освітніх потреб. Тут діяла семирічна школа для дівчат імені Королеви Софії. У повоєнний період 1945-1946 рр. у ній тимчасово розташовувався учительський інститут, теперішній Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Вже понад 10 років пам’ятка перебуває у занедбаному стані.

 

У листопаді 2017 року Руслан Марцінків говорив, що у цьому приміщенні може бути музична школа. Фахівці Управління інвестиційної політики пропонували тут облаштувати Муніципальний центр обробки даних зі всією інформацією про місто в електронному вигляді. Однак цю ідею відкинули. А у 2018 році міська влада хотіла у цій будівлі розмістити міський центр дитячої та юнацької творчості. Зрештою, будівлі продали.