Уряд хоче скасувати старі будівельні норми

Будівельна галузь не може наздогнати світовими трендами, вважає Гройсман

Глава уряду зібрав нараду, на яке були запрошені підприємці і архітектори. Головне питання – як ввести в українське будівництво новітні технології. Робити це потрібно якомога швидше, адже темпи будівництва в Україні постійно зростають. Тільки в минулому році будівництво зросла на 9%.

 

За світовими тенденціями українські новобудови не встигають, констатував прем'єр.

 

"Сучасні світові стандарти будівництва відрізняються від діючих в Україні. Ми щось будуємо, кошти туди інвестуємо, а виглядає воно в більшості своїй, ніби ми це побудували ще в 90-х роках. В Україні, на жаль, є тільки гонитва за квадратними метрами і нікого не цікавить, як ці квадратні метри виглядають. Всіх цікавить, скільки будівельник на цьому заробить. Я налаштований абсолютно рішуче, щоб ми швидко ухвалили необхідні рішення", – заявив Гройсман.

 

Нагадаємо, в 2017 році в Україні відбулися суттєві зрушення в сфері дерегуляції будівництва. Зокрема, спрощуються правила будівництва, а відповідальність забудовників була посилена.

 

Крім того, Кабінет міністрів розробляє зміни до Житлового кодексу, які повинні привести в порядок ринок оренди житла в Україні. Зараз в тіні знаходиться 70% цього ринку. Кабмін сподівається виправити ситуацію.