«Укрпошта» орендуватиме комунальну нерухомість у селах Франківської громади за 1 гривню


На чергову сесію Івано-Франківської міської ради винесуть проєкт рішення “Про внесення змін методики розрахунку орендної плати за оренду об’єктів комунальної власності Івано-Франківської територіальної громади”.

 

Нещодавно виконавчий комітет погодив проєкт нормативно-правого акта, повідомляють у Департаменті комунальних ресурсів, пише Побудовано з посиланням на Галичину.

 

На клопотання Івано-Франківської дирекції АТ «Укрпошта», з метою підтримки діяльності поштових відділень на території сіл ТГ, міська рада ініціює зменшити ставку орендної плати за договорами оренди, які продовжуються без проведення аукціону.

 

«Врахувавши листи Івано-Франківської дирекції АТ “Укрпошта” та Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, а також пропозицій виконавчого комітету від 12 жовтня, пропонується внести зміни до п. 2.8 Методики розрахунку, затвердженою рішенням міської ради від 24.12.2020 р. №400-3, виклавши абзац п’ятий у наступній редакції: “Розміщення поштових відділень на території Івано-Франківська – 8%, а розміщення поштових відділень на території сіл, що входять до тергромади – 1 грн в рік», – йдеться в проєкті рішення.

 

Це означає, що в разі підтримки депутатами рішення – відділення “Укрпошти” сплачуватимуть за оренду комунальної нерухомості у селах громади символічний розмір – 1 грн на рік, а територіальні поштові відділення у Івано-Франківську – 8% від вартості нежитлового приміщення.