У Коломиї земельний конфлікт: люди відстоюють свої гаражі та звинувачують владу у незаконньому продажу 0,26 га землі

У Коломиї чергова суперечка за землю. Цього разу мешканці вул. Навроцького не можуть дійти згоди з сусідами, які придбали стару котельню на їхній вулиці.

Окрім цього, нові власники взяли в міської ради в оренду навколишню територію, площею 26 сотих. На цій земельній ділянці розміщено 14 людських гаражів, які мешканці використовують замість підсобних приміщень.Тепер їх доведеться забрати. Люди впевнені, що купівля та оренда поза законом. Тим часом, власники з усіма відповідними документами на руках планують використати територію в своїх інтересах.

В 2010 році в Коломиї потреба в котельнях відпала, так як всі бюджетні установи перейшли на альтернативні джерела енергії. Всі ці споруди виставили на продаж, а заразом і земельні ділянки закріплені за ними.

До 2015 року котельня на вул.Навроцького була знята з продажу. Виявилося, що у будівлі відсутній технічний паспорт, а земельна ділянка не зареєстрована в державному кадастрі.

Не зважаючи на заборону прокуратури, міська влада у 2015 році знову виставила на продаж стару котельню за 760 тис. грн. У жовтні минулого року котельню купив Анатолій Григорчук трохи більше ніж за 200 тис. грн. А саму землю взяв в оренду на 50 років за 47 тис. грн.

Мешканці говорять, що за таку суму готові були самі викупити розвалену будівлю. Але про дату аукціону їх ніхто не повідомляв. Люди просять у міського голови вирішити це питання. У протележному випадку справа дійде до суду.