У Калуші коштом Європейського Союзу відреставрували пам’ятку архітектури


Незабаром у Калуші відбудеться відкриття Мультикультурного центру, який реставрували коштами Європейського Союзу в межах програми транскордонного співробітництва.

 

Результатом спільної реставрації мультикультурного центру поділився у мережі міський голова Калуша Андрій Найда.

 

“Підійшов до завершення міжнародний проєкт «Культура у віддзеркаленні». Ще трошки, і концертна зала відкриє свої двері для усіх охочих, хто любить мистецтво. Завдяки надійному партнеру – громаді м. Сеїні, навіть попри війну в Україні, ми не зупинились і все ж завершили реалізацію проєкту”, каже очільник громади.

 

Спільними зусиллями вдалось відреставрувати та надати «нове життя» двом пам’яткам архітектури – будинку культури в Сеїні та концертному залу у Калуші, створивши на їх основі Мультикультурні центри.

 

Проект об’єднав не тільки дві громади Сеїні та Калуша, а й одночасно і дві країни – Румунію та Україну.

 

“Відзначу, що звершення проєкту – це початок нової співпраці у всіх сферах розвитку обох держав. Фінальним акордом повинен був бути фестиваль. Але через війну буде здійснено онлайн обмін виступами творчих колективів. Тому нещодавно у новому приміщенні записували мистецьке вітання та слова подяки усім, завдяки кому проєкт таки зреалізувався! Зокрема, п. Габріелі-Флоріці Турбуле – меру м.Сеїні, її чудовій команді та усій громаді Сеїні за різносторонню допомогу і сприяння. Також слова вдячності адресую Спільному технічному секретаріату та Європейському Союзу за підтримку та довіру!” – йдеться у повідомленні.