У Франківську розпочались роботи з відновлення ще одного дитсадка

Йдеться про «Подоляночку», що на вул. Хоткевича, 11А, який до 1996 року функціонував як ДНЗ «Львівської залізниці».

А в 2013 році садок передали у власність громади. Проте реальні кроки щодо його реставрації розпочались лише минулого року.

 

«Свого часу, коли ми були народними депутатами з Олександром Сичем, ми займались тим, щоб цей садок передати у власність громади Івано-Франківська. Близько 2 років тривала процедура. Будівлю ми повернули, але варто розуміти, що вона вже не відповідає сучасним вимогам до дошкільного закладу. Приміщення потребує чималого ремонту. Це стосується і навколишньої території. Для виконання першої черги робіт місто заклало цьогоріч 5 млн. грн., але за необхідності будемо просити депутатський корпус збільшити фінансування. Адже мета чітка – за 2-3 роки відкрити цей садок», - зазначив міський голова Руслан Марцінків.

 

http://www.mvk.if.ua/uploads/posts/2017-03/1489414871_-11a-6.jpg

 

Наразі управління капітального будівництва провело тендер на виконання робіт, який виграло підприємство «Квант Агро ЛТД». Складено проектно-кошторисну документацію.

 

Як підкреслив начальник УКБ Роман Галіпчак, основне – до зими замінити покрівлю та встановити нові вікна, аби в холодну пору можна було виконувати внутрішні роботи.

 

Крім того, цьогоріч також планують прокласти інженерні мережі, реконструювати трансформаторну підстанцію, виконати загальні будівельні роботи в котельні. В самому приміщенні садка демонтують зайві елементи та добудують сходовий майданчик.

 

 

За проектом потужність садка – 7 груп, з них 2 ясельні та 5 дошкільних. А загалом після реконструкції відновлений сучасний садок зможе відвідувати 130 маленьких іванофранківців. Хоча реально площа дошкільного закладу дозволить залучити до занять набагато більше дітей.