У Франківську розділять земельну ділянку військового комісаріату для будівництва багатоповерхівки

Сьогодні комісія облради з питань аграрної політики та земельних відносин розглянула питання "Про поділ земельної ділянки спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на вул. Довженка, 21 в селі Крихівці Івано-Франківської міської ради".

Земельна ділянка площею 1,4098 га знаходиться у спільній власності територіальних громад та слугує для обслуговування будівель і споруд призовного пункту, пише Побудовано з посиланням на Фіртку.

 

Землю пропонують розділити і таким чином утворити дві ділянки площами 0,9079 га та 0,5019 га.

 

За словами начальника відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування Анатолія Прокопіва є лист, в якому зазначено, що  військовий комісаріат не заперечує проти поділу, оскільки менша ділянка не використовується.

 

«Йде мова про те, що в кінцевому результаті при поділі буде розглядатися питання дозволу для виготовлення та зміни цільового призначення землі, розробки ДПТ для будівництва багатоквартирного житлового будинку», - зазначив Прокопів.

 

У перспективі будівництво планується на ділянці площею 0,5019 га.

 

За словами Прокопіва з цим питанням звернулися громадські організації, заступник голови ГО "Івано-Франківської обласної спілки учасників та інвалідів АТО" Михайло Казакбаєв.

 

Також цікавились питанням міська Асоціація учасників АТО. Представник обласного комісаріату зазначив, що обласна "Асоціація учасників АТО" звернулась до комісаріату та поцікавилась, чи немає заперечень проти поділу.

 

«Мова йде про те, що попередньо була домовленість із керівником фірми "Ярковиця". Ця фірма веде будівництво поряд. Вона має намір побудувати будинок з тим, що деяка частина квартир буде передана учасникам АТО. А також мова йде орієнтовно про 10 службових квартир. На ділянці зараз немає ніяких капітальних споруд, там місце для відпочинку та штучний окоп. Ми не заперечуємо», - зазначив представник обласного комісаріату.

 

Після обговорення, члени комісії підтримали питання поділу земельної ділянки.