У Франківску представили результати воркшопу "Правильні вивіски". Фото

Протягом двох днів 18-19 листопада команда платформи "Тепле Місто" проводила воркшоп “Правильні Вивіски”. Подія організована у рамках програми “Вивіски”, що нею "Тепле Місто" займається вже понад 2-х років.

Метою і завданнями воркшопу були поліпшення візуального сприйняття міста, практична робота з архітектурним виглядом вулиць і будівель Івано-Франківська шляхом реалізації кращих практик проектування технічно правильних вивісок для ділянок центральних вулиць міста: вул. Січових Стрільців -  частини вул. Г. Мазепи - вул. М. Грушевського - частини вул. Василіянок.

 

Участь у заході взяли 20 дизайнерів, архітекторів, працівників рекламної сфери з Івано-Франківська, Черкас, Чернівців, Львова і Польщі. Перед початком роботи учасники ознайомилися з об’єктами, з якими мали працювати, провели екскурсію містом спільно з істориком Іваном Бондарєвим, щоб мати уявлення, яке історичне навантаження мають будинки центральних вулиць Івано-Франківська, та як вони вписані у контекст міста.

 

Під час проектування на воркшопі, учасники поділилися на команди і створювали проекти вивісок для запропонованих ділянок. Вони працювали у прогрмамах з очисткою будинків від рекламних елементів та неправильних вивісок (ретуш) та, використовуючи мозкові штурми, створювали варіанти вивісок, які відповідають архітектурним формами та порядку розміщення вивісок у Івано-Франківську.

 

Під час воркшопу було спільно створені візуалізації макетів 43-х вивісок для різних типів будинків. Проект було проведення за ґрантової підтримки громадського ресторану Urban Space 100.

 

Команда 1: Анна Пашинська, Богдан Лящук, Марта Пасічняк
Макети:
вул. Січових Стрільців, 1
вул. Гетьмана Мазепи, 5/2
вул. Гетьмана Мазепи, 7 і 9 (одна будівля)
вул. Михайла Грушевського, 42

 

 

 

 

 

Команда 2: Євгенія Помогайбо, Сергій Гаврилюк, Віталій Богачевський, Максим Голубєв, Христина Стринадюк
Макети:
вул. Михайла Грушевського, 35
вул. Михайла Грушевського, 39
вул. Михайла Грушевського, 41
вул. Січових Стрільців, 7

 

 

 

 

 

 

Команда 3: Сергій Панчій, Христина Марчук, Віктор Коломієць
Макети:
вул. Василіянок, 5
вул. Василіянок, 7
вул. Василіянок, 9
вул. Гаркуші, 2

 

 

 

 

 

 

 

Команда 4: Тарас Когуч, Maria Łuc, Сергій Кочмар
Макети:
вул. Січових Стрільців, 3
вул. Січових Стрільців, 5
вул. Січових Стрільців, 10