Івано-Франківськ ще у цьому році може отримати новий порядок розміщення вивісок

Напередодні нового року виконавчий комітет може затвердити новий порядок розміщення вивісок, що має стати першим кроком до наведення ладу у центральній частині міста.

Буквально кілька тижнів тому, в Івано-Франківську пройшли громадські слухання щодо проекту рішення «Про Порядок розміщення вивісок». Вже 30 грудня, під час свого засідання, його розглядатиме міськвиконком. 

 

У документі чітко прописані вимоги до розміщення і розмірів вивісок, їхні види, вимоги до освітлення, технічні параметри, інформаційне наповнення, а також процедура погодження і демонтажу вивісок.  

 

“Діюче положення регламентує вивіски лише на пам’ятках архітектури. Бачимо, що нові будинки сьогодні дуже швидко захаращуються неправильно встановленими вивісками, і рекламою, спотворюючи новенькі фасади. Тому прийняли рішення ввести паспортизацію всіх вивісок”, – заявила під час слухань заступник директора департаменту містобудування Світлана Лосюк.

 

Також серед нововведень - розміщення не вище першого поверху, однакові розміри, стиль та матеріали виконання всіх вивісок на фасаді будинку, якщо у ньому кілька власників чи користувачів,  площа вивіски не більше 3 кв.м.

 

Паспорти на вивіски погоджуватимуться у власників будівлі, архітектурному департаменті та у відділі охорони культурної спадщини. Перевірятиме наявність паспортів та проводитиме демонтаж самовільно встановлених вивісок Муніципальна інспекція з благоустрою.

 

Крім того, паспорти вивісок, які були погоджені з 2011 року будуть вважатися дійсними, за умови їх відповідності вимогам нового порядку. У разі, якщо виконавчий комітет дасть "добро", власники та користувачі вивісок, до 1 липня 2017 року мають привести їх до вимог нового документу.

 

Ознайомитися із проектом рішення можна на офіційному сайті Івано-Франківська http://mvk.if.ua/rppra/41908