У Франківську біля ТЦ «Арсен» шукають землю під дитячий садочок

Міська влада готує земельну ділянку в районі "Каскад" для будівництва дитячого дошкільного навчального закладу. Дитсадок проектуватимуть і будуватимуть в рамках затвердженого детального плану території для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків учасникам АТО в районі ТЦ «Арсен».

Під час останнього засідання комісії з питань містобудування та земельних відносин Івано-Франківської міськради, депутати запропонували надати дозвіл Департаменту освіти і науки на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,5 га в районі ТЦ «Арсен» для будівництва та обслуговування ДЗН. Після цього пропозиція має пройти розгляд виконавчого комітету і відповідно отримати затвердження на сесії міської ради.

Припускаємо, що це стосується будівництва дитячого садочка, про який зайшла мова під час громадських слухань щодо затвердження детального плану території для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків учасникам АТО в районі ТЦ «Арсен».

ДТП передбачає будівництво дитячого садочка поруч з уже існуючими житловими будинками на земельній ділянці, яка знаходиться у підпорядкуванні Івано-Франківської міської ради. Однак, через специфіку свого розташування, місця для нього може не вистачити. Тоді головний архітектор міста Дмитро Нижник заявив, що буде підготовлено окремий проект рішення для залучення земель, що знаходяться по сусідству.

 

Згідно кадастрової карди, поруч імовірного будівництва дитячого садочка знаходять дві земельні ділянки, що перебувають у користуванні КП «Івано-Франківськводоекотехпром». Це земельні ділянки площею 0,8193 га та 1,4554 га з цільовим призначенням - «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води)» .

 

Днями на сесії міської ради депутати затвердили детальний території для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків учасникам АТО в районі ТЦ «Арсен», який і передбачає будівництво дитячого садка.