У 2017 році в Україні продовжують діяти три державні програми кредитування житла

На будівництво і придбання житла молодим сім'ям та самотнім молодим громадянам в січні-травні 2017 року Україна виділила 18,3 млн грн компенсації за 2896 договорами кредитування.

Згідно з повідомленням на сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України , кошти надійшли в рамках програми молодіжного житлового будівництва за програмою часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків, йдеться на порталі Domik.ua.

  

За умовами цієї програми, позичальник, у якого немає дітей, оплачує кредит за ставкою 3% річних. Сім'ї з однією дитиною звільняються від сплати відсотків за користування кредитом. Позичальники з двома дітьми отримують погашення 25% суми позики. Багатодітним сім'ям держава компенсує 50% суми кредиту.

 

Програму виконує управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву». З держбюджету надання коштів не передбачено. Програма фінансується за рахунок коштів місцевих бюджетів та статутного капіталу Фонду.

 

Державна програма забезпечення молоді житлом була затверджена ще в 2002 році і була розрахована на 10 років. У зв'язку з її популярністю Кабінет міністрів своєю постановою у 2012 році продовжив її на 2013-2017 роки.