Ціни на продаж квартир в Івано-Франківську в травні

У період з березня по травень на ринку нерухомості Івано-Франківська значно збільшилася кількість пропозицій продажу квартир.


При цьому ціни на житлову нерухомість за аналізований період знизилися приблизно на 5%.

Як розповів Domik.ua фахівець з продажу нерухомості первинного і вторинного ринку АН City live Василь Марчук, клієнти купують ті квартири, власники яких виставляють мінімальні ціни пропозицій продажу.

При цьому попит на житлову нерухомість в Івано-Франківську стабільно високий - покупці традиційно цікавляться одно- і двокімнатні квартирами як економ-, так і бізнес-класу.

Квартири сегмента «економ» набувають за середньою ціною в $ 15000 - однокімнатні та в $ 20000 - $ 22000 - двокімнатні. Серед головних вимог, які клієнти висувають в житлу, ріелтор називає такі: вартість, площа, стан будинку. «Житло економ-класу шукають в щодо нових будинках, побудованих до 80-х років. А ось стан квартири є другорядним критерієм вибору, хоча частіше купують квартири з ремонтом », - зазначив Василь Марчук.

Житло сегмента «бізнес» купують за ціною, в середньому $ 25000 - однокімнатні та $ 32000 - двокімнатні. До квартирах такого класу клієнти висувають більше вимог - приміщення розміщено в новому будинку, наявність якісного ремонту в квартирі.



Нерухомість на первинному ринку

Цікавляться покупці і можливістю придбання житла в новобудовах Івано-Франківська. «Найчастіше купують житло в уже побудованих будинках, які здані або здаються в експлуатацію. На початкових етапах будівництва інвестують в новобудову тільки надійних забудовників », - розповів Василь Марчук.

Побоювання інвесторів можна пояснити, так як в місті багато проблемних новобудов. За словами ріелтора, деякі новобудови вже заселені, але так і не здані в експлуатацію через проблеми з дозвільною документацією.



Житло економ-класу

В Івано-Франківську недорогі квартири пропонують до продажу на околиці міста - однокімнатне житло можна купити, в середньому, за $ 13000. За аналогічний об'єкт в центрі і прицентральних районах просять на $ 2000. дорожче. Ріелтор зазначив, що через невелику площу міста вартість нерухомості в центрі і пріцентралних районах приблизно однакова.

Ціни на двокімнатні квартири економ-класу можна придбати за ціною, в середньому, від $ 16000 до $ 18000.

За словами ріеолтора, ціни на трикімнатні квартири в центрі та на околиці схожі через площі об'єктів. На околиці пропонується більше новобудов, де площа квартир більше.



Житло бізнес-класу

Купити квартиру в Івано-Франківську можна, в середньому, за $ 25000 на околиці міста. У центрі і прицентральних районах середня ціна пропозицій продажу вище на $ 5000.

Вартість двокімнатного житла сегмента «бізнес» варіюється від $ 30000 до $ 45000 в залежності від району розташування будинку


Відзначимо, що зазначені ціни зразкові - вартість залежить від площі об'єкта, якості ремонту, меблів і техніки.