Ціни можуть зрости: чого очікувати від ринку нерухомості наприкінці літа


На сьогодні в Україні ціни на житло стабілізувалися. Втім очікується, що в середині серпня відбудеться пожвавлення попиту, тому ціни можуть зрости.

 

Фахівець з нерухомості Юрій Піта у розмові з 24 Каналом повідомив, що зараз ціни на нерухомість стабілізувалися в цілому по території України.

 

Тенденції не змінилися – регіони ближчі до західних більш популярні у покупців, отже ціни там стабільні на рівні початку весни. Дещо краще стала ситуація в східних регіонах, в першу чергу в Харкові.

 

Активність попиту збільшилася, отже ціни зросли в середньому на 10%. В Києві ціни з початку літа практично не змінилися: зберігається дефіцит пропозиції, а попит достатньо активний.

 

За прогнозами Піти, з другої половини серпня очікується ще більше пожвавлення активності попиту. Це може призвести до збільшення цін на нерухомість в межах 10 – 15%, в першу чергу в центральних та східних регіонах.

 

Ціни на квартири на вторинному ринку

 

За даними ЛУН найдорожче купити квартиру на вторинному ринку зараз – у столиці. Там за 1-кімнатну квартиру доведеться віддати в середньому за майже 57 тисяч доларів. Крім того, у п'ятірку лідерів потрапили ще:

 

Львів – 55 тисяч доларів;

Ужгород – 48,4 тисячі доларів;

Вінниця – 40 тисяч доларів;

Одеса – 39 тисяч доларів.