Шпаклівка валиться на голову: через аварійні труби у франківській багатоповерхівці людям топить квартири


Мешканці дев'ятиповерхового будинку на Галицькій, 134, що в Івано-Франківську, скаржаться на затоплення будинку.

 

Голова будинкового комітету Надія Борсук розповіла Фіртці, що ситуація із затопленням повторюється кілька разів на рік через старі каналізаційні труби.

 

 

Річ у тому, що раніше будинок був гуртожитком, а зараз перебудований під багатоквартирний. Відповідно мешканці обладнали у своїх квартирах ванні кімнати, проте на дев'ятому поверсі все ж залишилася душова загального користування.

 

Нею користується декілька людей, але через старі труби каналізація постійно забивається. Це спричиняє затоплення восьмого та сьомого поверхів. 

 

 

Нещодавно вода протекла вже до четвертого поверху. Надія розповідає, що неодноразово зверталася у компанію "Дирекція замовника". Саме вони обслуговують будинок. Там обіцяли владнати ситуацію, проте, нічого не змінилося.

 

"Приїжджав головний інженер, обіцяв щось зробити, але ситуація незмінна. Ми просимо їх, щоб нашу ситуацію визнали аварійною і замінили труби, які постійно забиваються. Прочищення нічого не дає, нас топить знову і знову. У будинку сирість, грибок, шпаклівка падає на голову", - додала голова будинкового комітету.