Шмигаль: Тарифи для населення цього опалювального сезону залишаться стабільними


Перед державою стоїть завдання забезпечити достатню кількість енергоресурсів для того, аби вся країна була з теплом.

 

Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Уряду.

 

Денис Шмигаль зауважив, що у світі спостерігається енергетична криза. Зокрема, ціни на газ в Європі на історичному максимумі, а ціни на вугілля зросли щонайменше втричі, порівняно з минулим роком. При цьому, за його словами, Уряд підготував декілька різних сценаріїв, які дозволять спокійно пройти опалювальний сезон.

 

"Тарифи для населення в цьому опалювальному сезоні залишаться стабільними. Місцева влада взяла на себе відповідне зобов’язання в Меморандумі з Урядом і Нафтогазом", — наголосив Прем’єр-міністр.

 

Глава Уряду також відзначив, що Кабінет Міністрів разом із народними депутатами збільшив розмір програми субсидій на 12 млрд грн та водночас збільшив розмір субсидій для громадян.

 

Під час засідання Прем’єр-міністр дав доручення голові Сумської облдержадміністрації та очільнику НАК «Нафтогаз» вирішити проблемне питання з опаленням будинків котельнею Сумського національного аграрного університету.

 

"Заклад має отримати змогу постачати тепло людям за ціною газу, вставленою для населення. До кінця цього тижня повинен бути визначений перелік об’єктів, де є аналогічні проблеми, і розроблені механізми їх вирішення", — підкреслив Денис Шмигаль.