Ринок нерухомості Івано-Франківська активізувався: нові можливості для покупців та інвесторів


Івано-Франківськ впевнено займає лідируюче місце в рейтингу міст України. Висока якість життя, розвинена інфраструктура та мальовничі пейзажі роблять його не лише осередком туризму, а й місцем для постійного проживання та інвестицій.

 

Саме тому останніми роками ринок нерухомості Івано-Франківська значно активізувався, відкриваючи нові перспективи для його мешканців та інвесторів.

 

Захід України перебирає лідерство на ринку нерухомості

 

На фоні загальних тенденцій на українському ринку нерухомості західний регіон, і зокрема Івано-Франківськ, почав виходити на лідируючі позиції за обсягами інвестицій. Це пов'язано з кількома факторами.

 

По-перше, стабільність регіону всупереч війні та економічним викликам останніх років приваблює інвесторів, які шукають вигідні варіанти капіталовкладень. По-друге, зростання популярності Івано-Франківська серед внутрішніх переселенців та українців, які повертаються з-за кордону, стимулює попит на житло та сприяє активізації будівництва та розвитку ринку нерухомості.

 

Попит та ціни на нерухомість стрімко зростають

 

Зростання попиту на нерухомість в Івано-Франківську неминуче впливає на ціни. Охочих придбати тут житло стає все більше, що призводить до зростання ціни на квадратний метр. Основні причини – сприятливе інвестиційне середовище та комфортні умови проживання.

 

Крім того, зростанню цін на нерухомість сприяє також активний розвиток міської інфраструктури та переїзд сюди малого та середнього бізнесу зі східних областей. Інвестори бачать у місті величезний потенціал, особливо в довгостроковій оренді та перепродажу житла. 

 

На цей час в Івано-Франківську згідно ЛУН у продажу є 63 новобудови. Забудовники активно пропонують своїм покупцям розтермінування та співпрацюють з державними програмами.Наприклад, компанія blago пропонує своїм клієнтам придбати квартиру за програмою єОселя. Наразі компанія дає можливість купити житло в іпотеку у 8 житлових комплексах.

 

Найпопулярніші планування 

 

З усіх варіантів житла найбільший попит мають однокімнатні квартири. Це пояснюється їх універсальністю: вони підходять як для інвестиції, так і для проживання молодої сім'ї. Це вигідний варіант для інвесторів, оскільки такі квартири легко здаються в оренду, особливо в центрі міста або поблизу навчальних закладів. Зростаючий попит на такі планування також спонукає будівельні компанії проєктувати житлові комплекси з новими рішеннями, які відповідають вимогам сучасних покупців.

 

Івано-Франківськ продовжує зміцнювати свої позиції на ринку нерухомості, залучаючи інвесторів з усієї України, а жвавий ринок відображає стабільність і перспективи розвитку міста в цілому.