Район Івано-Франківської трикотажної фабрики хочуть забудувати житловими будинками

Івано-Франківська міська рада може надати дозвіл на розроблення детального плану території для багатоквартирної житлової забудови в районі трикотажної фабрики, що по вулиці Гетьмана Мазепи.

Питання включене до проекту рішення «Про надання дозволу на розроблення детальних планів території», яким одночасно планується затвердити 16 ДПТ.

 

 

У 20-х роках минулого століття, територію по вулиці Мазепи займала Ватна фабрика Мендельсона. Перед початком Другої Світової війни підприємство вважалося одним із найбільших в місті. Згодом фабрику реорганізували та перепрофілювали у прядильно-трикотажну.

 

Радянський період був найуспішнішим для її існування – підприємство шило дитячий одяг та верхній трикотаж, були зведенні основні корпуси фабрики.

 

Однак, незважаючи на майже столітню історію, Івано-Франківська трикотажна фабрика припинила своє існування. У 2001 суд порушив справу про її банкрутство і відкриття процедури санації. Землю і будівлі фабрики роздали в оренду.

 

Нині, колишня територія та приміщення фабрики використовуються для торгівлі та комерційної діяльності. Тут знаходиться чимало земельних ділянок, які відносяться до земель житлової та громадської забудови, а також земель промисловості.