Половина комунальної нерухомості в Івано-Франківську передана в оренду на пільгових умовах


Активісти «Прикарпатської агенції журналістських розслідувань «Точка.інфо» порахували, що впродовж 20-ти років Івано-Франківська міська рада продала більше, ніж 174 тис.м.кв. комунальної нерухомості., виручивши загалом 164,5 млн.грн.

 

Найбільше квадратних метрів приватизували у 2004 році. Але, починаючи з 2004 року темпи продажу знизились. Найменше продавали у 2014 і 2016 роках, пише Фіртка.

 

Щодо оренди, то станом на сьогодні в місті укладено 477 договорів оренди комунального майна, які приносять у бюджет 1,6 млн грн в місяць.

 

"Приблизно половина комунальної нерухомості в Івано-Франківську передані в оренду на пільгових умовах - у безоплатне користування чи за пільговою ставкою", - кажуть у громадській організації.

 

Активісти відзначають, що попри декларування і підписання угоди про співпрацю, міська влада Івано-Франківська досі не перейшла на систему електронних аукціонів "Прозорро.продажі" для оренди майна.

 

"Якщо б місто підключилося не на словах, а де-юре до системи Прозорро, то ми б мали іншу ситуацію. Ми вирішили знову ставити питання на порядок денний щодо реалізації електронних аукціонів, які вже працюють в інших містах", - пояснює голова Антикорупційної платформи Христина Зелінська.