Половина франківців перестала платити за воду


Половина франківців не сплатила поточні нарахування та борги перед комунальним підприємством “Івано-Франківськводоекотехпром”.

 

Про це на сторінці підприємства у Facebook повідомив речник Володимир Шпег.

 

За словами Володимира Шпега, борги перед підприємством досягли уже критичної позначки.

 

“Багато споживачів сприйняли заборону на відключення боржників і нарахування пені під час карантину як заклик зовсім не платити за комунальні послуги. У підсумку водоканали України опинилися у скрутному становищі через різке падіння рівня оплат, бо єдиним джерелом фінансування є платежі споживачів за надані послуги”, – йдеться у дописі.

 

Зараз підприємство стоїть перед вибором, чи забезпечувати цілодобове водопостачання. Для цього потрібно оплатити електроенергію для роботи насосних станцій, закупити реагенти для очищення води або купити бензин для виїзду аварійних бригад, а також виплачувати людям вчасно зарплату.

 

“Сьогодні 300 співробітників, ризикуючи здоров’ям, продовжують цілодобово працювати по всьому місту, щоб ви могли залишатися вдома з водою і в безпеці. А кожен абонент повинен усвідомлювати, що затримуючи оплату, він ставить під загрозу сферу водопостачання всього міста”, – сказав Володимир Шпег.