Пентхаус – для любителів вільного планування в квартирі


Розкішні пентхауси на найвищих поверхах житлових комплексів вже давно витіснили класичні квартири та завоювали прихильність серед тих, хто цінує великий простір, панорамні види та відчуття свободи.

 

У цій статті ми розповімо, що являють собою пентхауси, які переваги та недоліки такого житла та де можна купити пентхаус в Івано-Франківську.

 

Що ж таке пентхаус?

 

Пентхаус це елітна одно- або двоповерхова квартира, розташована на останньому поверсі будинку. У такій квартирі зазвичай є власна велика тераса та свій окремий вхід з ліфта.  Пентхауси мають панорамні вікна, високі стелі, велику площу та можуть займати цілий поверх будівлі.

 

Планування вільне, що дозволяє зонувати простір під власні потреби та втілювати будь-які дизайнерські ідеї.  Наявність тераси та виходу на дах дає можливість облаштовувати місця для барбекю, затишні лаунж-зони з квітами та вазонами.

 

За ці особливості пентхауси часто ототожнюють із заміським особняком, де панує атмосфера тиші та спокою і не відчувається шуму великого міста, але завжди є доступ до інфраструктури зі школами, магазинами та соціальними закладами. Через автономність та особливості проєктування пентхауси інколи плутають з таунхаусами. Але окрім, співзвучної назви, ці два типи житла мають багато відмінностей, про які розповімо далі.

 

Чим пентхаус відрізняється від таунхауса чи дуплекс квартири

 

Як і пентхауси, таунхауси на сьогодні є одним з найпопулярніших типів житла. Вони являють собою малоповерхові будинки, які з’єднані між собою стінами та одним дахом. Таунхауси мають окремий вхід і за площею та типом планування схожі на велику квартиру з мініподвір’ям. Для таунхаусів характерна наявність власної зеленої території та гаража або паркомісця. 

 

 

Основні відмінності пентхаусів від таунхаусів:

  1. Різне розміщення на поверхах. Якщо пентхауси будуються на найвищих поверхах будинку, то таунхауси розташовуються виключно на першому поверсі. 
  2. Ще одна важлива відмінність це локація. Для будівництва таунхаусів забудовники зазвичай вибирають ділянки за містом, де буде ідеально поєднуватися комфорт та заміський затишок. Пентхауси можна купити у високоповерхових житлових комплексах в межах міста.
  3. Додаткові елементи планування. У пентхаусів може бути майданчик для гвинтокрила, басейн чи інші зручності для розкішного життя. Таунхауси не мають таких переваг, але можуть мати місце для паркування та свій двір.
  4. Вартість. Виходячи з ціни 1 квадратного метра, площі та особливостей проєктування, пентхауси коштують більше, ніж таунхауси. Таунхаус є доступним варіантом для тих, хто хоче жити в котеджі, але не хоче вкладати великі кошти в таке житло. Пентхауси ж обирають ті, хто прагнуть жити у власному будинку, але не готові відмовлятися від зручностей великого міста.

 

 

Схожим до таунхаусу є дуплекс малоповерхова забудова, яка складається з двох однакових будинків з відокремленими входами. Вони мають спільний дах, одну систему каналізації та з’єднані стіною.  Біля дуплекса обов’язково є невеличка територія, де можна облаштувати газон з квітами, сад або навіть розмістити басейн.

 

Плюси і мінуси купівлі пентхауса Для тих, хто хоче купити пентхаус, ми підготували перелік основних переваг такого житла та спробували розібратися у недоліках. То ж які плюси у життя «на висоті»?

 

  1. Панорамні види. Через те, що пентхауси розміщуються на останніх поверхах, з їхніх вікон відкриваються красиві види все місто або окремі його райони. А якщо будинок знаходиться поруч з центром, огляд міста буде ще красивішим.
  2. Приватність та спокій. Пентхауси можуть займати цілий поверх та мати вихід на дах будинку. Відсутність сусідів з боків та зверху забезпечує відчуття приватності. Для жителів великих міст це може бути найголовнішою перевагою.
  3. Наявність власної тераси. Цю частину пентхауса можна використовувати для занять спортом, зустрічей з друзями, або можна облаштувати лаунж-зону. То ж хто хоче мати власний затишний куточок з панорамними видами, замість квартири може купити пентхаус з терасою.
  4. Багато природного світла. За рахунок висотності та панорамного скління в таке житло потрапляє більше сонця та природного світла. Пентхауси виглядають світлими та просторими.
  5. Хороший варіант для інвестицій. Пентхауси з розкішними видами є високоліквідним активом з можливістю максимального заробітку від перепродажу або від здачі в подобову чи довгострокову оренду.

 

Серед недоліків можна виділити лише один висока вартість утримання. Якщо площа пентхауса велика, прийдеться витрачати чималу суму на прибирання. 

 

 

Пентхауси в Івано-Франківську

 

В західних регіонах України спостерігається будівельний бум, і на ринку з’являється багато пропозицій нового якісного житла. Одне з міст, де можна вдало вибрати пентхаус – Івано-Франківськ. Купити таке житло тут можна в компанії blago, яка успішно реалізує сучасні проєкти житла різного формату.  До прикладу, в одній з найкрасивіших локацій Івано-Франківська, біля міського озера, можна купити пентхаус в житловому районі Manhattan UP. Тут є великий вибір планувань площею від 33 до 181 кв. м та можливість здійснити покупку на старті будівництва за найнижчою ціною. 

 

Скільки коштує пентхаус в Івано-Франківську

 

Ціна пентхауса може залежати від розташування житлового комплексу (центр, ділова частина міста чи спальний район), ступінь готовності будинку, наявність додаткових зручностей, як-от гараж на першому поверсі чи паркомісце в паркінгу.

 

До прикладу, пентхаус в Івано-Франківську коштує від 52 000 доларів до 625 000 доларів (за даними DIM.RIA).  Переглянути планування пентхаусів від blago можна у розділі «Планування» або під час консультації з нашими менеджерами.

 

Щоб дізнатися більше, телефонуйте: +38 (067) 761-28-35