Оренда квартири на Прикарпатті та в інших регіонах: де найдешевше та найдорожче винаймати житло


Експерти проаналізували попит, пропозицію та ціни на ринку нерухомості у лютому 2023 року.
Так, як свідчать дані українського маркетплейса Dom.Ria, розглядаючи період взимку 2022 та 2023 років, цьогоріч кількість пропозиції оренди зросла майже по всій Україні передає Фіртка.
Зокрема, у Києва на 114%, на Сумщині на 146%, на Львівщині на 184,6%, а на Івано-Франківщині на 109,7%.
Разом з тим, на вартість оренди в Україні, безсумнівно, вплинула війна. Чим ближче до зони бойових дій, тим дешевше винаймати житло, але при цьому зростає ризик для життя. Однак, навіть на заході та в центрі України можна знайти доступне житло.

Ціни


Станом на кінець лютого, найвища середня вартість оренди однокімнатної квартири у Києві – 15 978 гривень, що на 19,5% менше ніж у лютому минулого року.

На Львівщині в середньому орендувати однокімнатну квартиру можна за 15 966 гривень, і це на 53,2% більше ніж за аналогічний період торік.

Найнижча вартість оренди однокімнатної квартири на Херсонщині – 2 671 гривні, що на 47,6% менше ніж у лютому минулого року.

Експерти також зазначають, що у столиці протягом зими вартість оренди однокімнатної квартири зростала. У порівнянні із груднем у лютому виросла на 16%, а в порівнянні із січнем – на 2,6% більше. 

В Івано-Франківській області середня плата за місячну оренду однокімнатної квартири складає 10 739 гривень.