Очима новоселів: «Калинова слобода» відпочинкова. Фото

Раніше йшла мова про спортивну, дитячу та торгівельну інфраструктуру, про безпеку і дозвілля мешканців містечка, цього разу приділимо увагу створеним у «Калиновій слободі» умовам для відпочинку.

Ще на в’їзді в містечко впадає у вічі: навколо будинків ростуть не кволі саджанці, як у більшості новобудов, а багаторічні дерева з густими кронами. Тож у «Калиновій слободі» вистачає тінистих місць для відпочинку.

Через все містечко упорядкованим руслом протікає річка Млинівка і ще є кілька озер, тому повітря тут надзвичайно свіже. Є тут і гриль-майданчики, спроможні гостинно прийняти навіть велику компанію любителів шашлика.

Однією із численних родзинок містечка є відновлене «Ярковицею» давнє цілюще джерело, облагороджене гарною альтанкою-ротондою. Ще одна альтанка розташована поруч із мальовничим озерцем.

Ще однією цікавинкою містечка є малі архітектурні форми: наприклад, ошатна каплиця Божої Матері. Попри те, що на виїзді з містечка є велика старовинна церква, бажаючих помолитися тут, вочевидь, не бракуватиме. Ще одна молитовна каплиця споруджується зараз у другій черзі «Калинової слободи».

«Калинова слобода» відома і своїми оригінальними пам’ятниками. Наприклад, на в’їзді у містечко стоїть бронзова скульптура тендітної жінки у вишиванці та з калиновим вінком на голові. Це перший в історії Івано-Франківська та України загалом пам’ятник українській жінці.

 

 Ще одна цікава архітектурна композиція «Калинової слободи» – псевдоантична колонада у поєднанні зі скульптурною групою у вигляді козака з конем і козачки з дитиною. За задумом проектантів, молода родина ніби зустрічає батька й чоловіка, який повертається з козацького походу.

Зовсім поруч, на перехресті мальовничих пішохідних алей розташований оригінальний фонтан, який дарує приємну прохолоду відпочиваючим.

У другій черзі містечка привертають увагу величезні кольорові метелики поруч із дитячими майданчиками. Додамо, що по всій території прокладені прогулянкові алеї та велосипедні доріжки. Одним словом, мешканцям є де відпочити і розважитись, не виїжджаючи з «Калинової слободи».