Нововведення у програмі єОселя: як змінилися умови


Від 19 вересня починають діяти нові умови програми єОселя. Про це повідомляють на сайті Укрфінжитла.

 

Ці зміни були затверджені Кабінетом Міністрів України постановою  №939 , яку опублікували 20 серпня.

 

Що саме змінилося?

 

1. Пільгові категорії, які укладуть кредитні угоди після 19 вересня 2024 року, протягом 10 років сплачуватимуть кредит під 3% річних, як і раніше. Але з першого дня 11-го року кредитна ставка складатиме 6% річних.

 

Річна відсоткова ставка для пільгових категорій до 10 років 3% , з 11 року 6%

 

2. Для інших громадян, які оформили кредит під 7% річних, з першого календарного дня 11-го року дії кредитного договору оплата по кредиту становитиме 10% річних.

 

Річна відсоткова ставка єОселя для усіх інших категорій 7% до 10 років та 10% з 11 року

 

Важливо, що кредитні договори, які були укладені до 19 вересня, позичальники продовжать сплачувати за ставкою 3% або 7%  до моменту закриття кредиту.

 

3. Кандидат може взяти участь у програмі, якщо він та його родина за останні 12 місяців перед подачею заявки на єОселю не відчужували житло, загальна площа якого разом з наявним житлом перевищує норму за програмою.

 

Умови для заявників, які мають у власності нерухомість  

4. Відтепер перший внесок можна сплатити сертифікатом єВідновлення. Ці зміни передбачаються нові опції, які полегшать можливість оформити іпотеку українцям, житло яких втрачено або пошкоджено внаслідок повномасштабного вторгнення, зокрема якщо така нерухомість знаходиться на окупованій території або в зоні бойових дій.

 

5. Можна придбати майнові права на приватні будинки, які будуються.  Таке нововведення є чудовим варіантом для сімей, які мріють про власне житло й давно задумувалися про будівництво будинку, проте через фінансові витрати відмовлялися від такої мрії. 

 

6. Неможливо придбати житло, яке є пам'яткою архітектури, оскільки така нерухомість внесена до Державного реєстру пам'яток України.

 

7.  Отримати грошову компенсацію за житло можуть громадяни, які мали кредити (як погашені, так і чинні) на житло, яке знаходиться в зоні бойових дій, на окупованій території, або якщо це житло було знищене чи пошкоджене внаслідок повномасштабного вторгнення.

 

Такі оновлені умови програми єОселя стають вигіднішими для громадян, яким справді потрібно покращити свої житлові умови. Також вони сприятимуть швидшому погашенню кредиту, до 10-ти років.

 

Важливо, що умови для вже чинних позичальників залишаються незмінними — це про стабільність програми.

 

Також її надійність підтверджують й статистичні дані від Укрфінжитла, де можна побачити, що з початку цього року було видано більше, ніж 6 тисяч кредитів на суму понад 11 мільярдів гривень. Більш як 400 позичальників обрали житло у новобудові.

 

Нагадаємо, що blago стала першою компанією в Івано-Франківську, ЖК якої акредитували банки-партнери для оформлення державної іпотеки за програмою єОселя.

 

Подати заявку на кредитування можна у мобільному застосунку Дія, обравши єОселю з переліку послуг.

 

Підібрати квартиру за програмою єОселя в Івано-Франківську  можна у ЖК Comfort Park, Family Plaza, Паркова Алея, UNION, U ONE, IQ House, Manhattan або Manhattan UP.

 

Детальніше вас може проконсультувати наш менеджер за телефоном: +38 (067) 761-28-35