На відновлення регіонів виділено вже більше 25 мільярдів гривень


Уряд виділив чергові 3,5 млрд грн з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії громадам Київської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської, Чернігівської, Харківської та Херсонської областей.

 

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише Побудовано з псиланням на Мінфін.

 

Кошти на відбудову За його словами, це кошти на відбудову зруйнованих житлових будинків, шкіл, дитсадків, лікарень. Тобто об'єктів, які є найважливішими в будь-якому населеному пункті.

 

«Відновлення відбувається у всіх куточках України, які постраждали від війни. Уряд дає на це відповідні ресурси», — зауважив прем'єр-міністр.

 

Крім того, Уряд спрямував ще 3,3 млрд грн на реалізацію в поточному році експериментального проєкту комплексного відновлення населених пунктів за принципом «відбудувати краще, ніж було».

 

Ідеться про населені пункти Бородянка на Київщині, Тростянець на Сумщині, Циркуни на Харківщині, Посад-Покровське на Херсонщині та Ягідне на Чернігівщині.

 

Загальна вартість всіх проєктів складе майже 10 млрд грн. Як зазначив Денис Шмигаль, роботи там уже ведуться.

 

«Основними для виконавців при відновленні є наступні чотири принципи: безпека, енергоефективність, безбар'єрність та екологічність. Завдання Міністерства відновлення — розробити універсальні проєкти ключових об'єктів для будь-якого міста чи села, враховуючи оптимальну вартість і сучасні технології», — зауважив Прем'єр-міністр.

 

Загалом Уряд виділив регіонам на відновлення вже більше 25 млрд грн.