На трьох вулицях Франківська створять серію християнських муралів

Мурали на християнську тематику – нова задумка організаторів фестивалю “Вгору серця”.

Цьогоріч він проходитиме в Івано-Франківську вже 12-й раз.

 

До співорганізації заходу долучився і «Простір Інноваційних Креацій «Палац». Разом з традиційними організаторами фесту – Молодіжною комісією УГКЦ та відомим франківським музикантом Яремою Стециком – була розроблена цікава насичена програма.

 

Про деякі атракції розповів директор КП «Простір Інноваційних Креацій «Палац» Володимир Гайдар.

 

“Ми плануємо провести свято ще до Великодня. Ми долучились до співорганізації фестивалю “Вгору серця”. Він традиційний уже доста довго. Буде багато цікавого – і мурали, і виставка іконопису і інформативна акція “Стан(ь) і слав (Станіслав)”, – поділився Гайдар.

 

Мурали на християнську тематику почнуть створювати вже наступного тижня. Для цього обрали три локації – на вулиці Лепкого між будинками №1 і №9, на вулиці Шевченка між будинками №32 і №34 і на будинку по вулиці Незалежності, 148.

 

“Семінаристи будуть супроводжувати весь процес створення муралів. Вже художники приїхали , привезли виставку іконопису і будуть їх монтувати. В понеділок-вівторок вона вже буде готова. А художники будуть малювати весь страсний тиждень мурали. Отці будуть приходити і спілкуватися з художниками. Це насправді прецедент. Бо у Франківську точно такого немає. І навіть не знаю, чи є таке у Львові. Є ідея зробити серію християнських муралів по місту і прокласти “духовний” веломаршрут”, – розповів Володимир Гайдар, пишуть Версії.