На стометрівці фасад пам'ятки архітектури зіпсували кондиціонерами


Магазин “Люксоптика” з порушеннями встановив вивіску та кондиціонер на фасаді пам’ятки архітектури.

 

До співвласників приміщення на першому поверсі по вулиці Незалежності, 15 з вимогою усунути порушення звернувся міський Департамент містобудування та архітектури.

 

“На головному фасаді пам’ятки архітектури місцевого значення будинку на вул. Незалежності, 15 поруч із вітринами нежитлових приміщень першого поверху з порушенням пам’яткоохоронного законодавства встановлено зовнішні блоки кондиціонерів та торгова вивіска. При цьому нанесено непоправну шкоду декоративному опорядженню об’єкту культурної спадщини. В зв’язку з наведеним департамент вимагає негайно демонтувати зовнішні елементи кондиціонерів та торгову вивіску”, – йдеться у листі департаменту.

 

У випадку невиконання вимоги будуть складені відповідні протоколи про притягнення власників до адміністративної відповідальності.

 

Будинок на Незалежності, 15 зведений у 1900 році та входить до реєстру пам’яток місцевого значення. На початку 20 століття у будинку знаходився міщанський банк, а в 1941 році на другому поверсі будівлі був обласний провід ОУН. 14-15 вересня учасники Проводу були заарештовані гестапо, серед них і Василь Бандера, рідний брат Степана Бандери.