На ринку нерухомості новий тренд: що змінилось


Український ринок нерухомості оживає, наразі збільшується попит на житло не лише серед громадян країни. Купувати власне житло в нашій державі почали іноземці.

 

Про це розповів президент Асоціації фахівців з нерухомості Юрій Піта в інтерв'ю Українським Новинам.

 

На думку Юрія Піти, це зростання попиту пояснюється кількома факторами. По-перше, це відкладений попит.

 

На початку війни в Україні багато людей планували придбати нерухомість, але через нестабільну ситуацію в країні вони відтермінували ці плани. Тепер, коли ситуація стала більш передбачуваною, ці покупці реалізують свої плани.

 

По-друге, Україна пропонує іноземцям привабливі умови для інвестицій в нерухомість. За словами Піти, люди розуміють, що інвестиції в нерухомість можуть бути більш вигідними, ніж банківські депозити.

 

Житло надає власнику можливість отримувати стабільний дохід з оренди або з її продажу в будь-який момент. Це й робить квартири та будинки привабливим варіантом для інвесторів.

 

По-третє, Україна не має багато альтернатив для вкладання коштів. Іноземці вибирають український ринок нерухомості, оскільки бачать його як стабільний і перспективний. Навіть за ризику руйнування, який існує в будь-якій країні, іноземці готові інвестувати в житло.