На Прикарпатті за кошти міжнародні кошти облаштовують житло для переселенців


7 вересня в Івано-Франківській обласній військовій адміністрації відбулась зустріч з міжнародними партнерами, які з початку повномасштабного вторгнення активно допомагають області, зокрема з постачанням гуманітарної допомоги та забезпеченням житла внутрішньо переміщених людей.

 

Про це інформує Побудовано з посиланням на сторінку голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук.

 

«На сьогоднішній координаційній зустрічі кластеру ми запропонували понад 100 об’єктів, які потребують різного фінансування та могли б стати місцем довготривалого проживання для внутрішньо переміщених людей. Вкотре наголосили на важливості облаштування закладів для соціально незахищених верств населення, адже наша область приймає їх найбільше. Також вже представили ескізний проєкт капітального ремонту приміщень корпусу філії Дубовецького ліцею в с. Делієве, який за умови ремонту зможе прийняти понад 100 внутрішньо переміщених людей», – йдеться у дописі.

 

Своєю чергою партнери представили свої плани щодо подальших капіталовкладень у об’єкти нашої області.

 

Організація Medair зазначила, що готова виділити 20 тисяч доларів на приміщення в с. Долиняни, куди можна буде заселити понад 200 людей. Продовжують розглядати ряд об’єктів у Снятинській, Городенківській, Коломийській та Кутській територіальних громадах.

 

«Вкотре хочу подякувати представникам кластеру за колосальну допомогу, адже завдяки їхній підтримці нам вдалося переселити з навчальних закладів області майже 1700 людей для початку очного навчання з 1 вересня. Також за їх допомогою вже розпочалися капітальні та поточні ремонти на 26 об’єктах нашої області, що дозволить прийняти значну кількість жителів із інших регіонів», – зазначила голова Івано-Франківської ОВА.