В Угорниках та Микитинцях активно відновлюють дамби


У червні цього року захід України сильно постраждав від повені. Стихія завдала великої шкоди: на Прикарпатті зруйновані дороги та дамби, підтоплені будинки та земельні ділянки. Тому, також особливо гостро постало питання термінового відновлення дамб у приміських селах Івано-Франківська. 

 

Зараз активно тривають відновлювальні роботи на дамбах, що захищають села Угорники та Микитинці від Бистриці Надвірнянської. Адже, ще одна чи дві повені і дамби вже не змогли б впоратись, інформує пресслужба мерії.

 

Сільська голова Угорників Любов Атаманчук розповідає, що мешканці села слідкують за процесом відновлення дамби та радіють ходу робіт.

 

“Дякувати Богу, прямої шкоди мешканці села Угорники не відчули. Адже тоді був шутер і річка просто не встигла вийти з берегів. Ми бачимо, що на дамбі зараз проводиться великий об’єм робіт”, – ділиться пані Любов.

 

Представник підрядника, що задіяний на об’єкті Віктор Ковальчук каже, що на Угорницькій дамбі саме зараз тривають роботи з очистки від чагарників, а також з відновлення русла річки. Об’єми робіт є великими, але за декілька місяців роботи мають бути завершені.

 

“Довжина дамби, де здійснюються відновлювальні роботи – більше 300 метрів. Зараз тут відводиться русло річки і проводиться ряд робіт зі зміцнення. Вартість цього проекту – біля 19 мільйонів гривень, а роботи буде здійснено за державний кошт”, – коментує заступник міського голови Руслан Гайда. 

 

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків також особисто виїхав подивитись хід робіт з реконструкції.

 

 “Проблема з дамбами в селі Угорники, а також в Микитинцях триває вже не перший рік. Завдяки уряду та державній програмі після паводків ми отримали необхідні кошти на відновлення дамб. Це надзвичайно важливі об’єкти, які мають бути відремонтовані, щоб не допустити, або попередити повторення цьогорічної ситуації. Ці масштабні роботи допоможуть на десятки років забезпечити основну функцію дамб”, – розповідає міський голова Руслан Марцінків.