Монолітно-каркасна новобудова чи звичайний будинок, що зараз надійніше?


Фахівці blago developer порівняли сучасні та звичайні будинки з позиції надійності та безпеки для мешканців.

 

Новобудови визначено надійнішими завдяки використанню нових технологій та підходів до проєктування:

 

▪️ Монолітно-каркасне будівництво. Технологія передбачає створення залізобетонного каркаса, який служить «скелетом» усієї будівлі. Така конструкція характеризується високою міцністю та стійкістю у порівнянні з цегляними та панельними будинками. У випадку зовнішнього пошкодження каркас залишиться цілісним і надалі.

 

▪️ Сучасні вікна. У більшості новобудов встановлюються вікна з двокамерним склопакетом, який включає три скла. У новобудовах бізнескласу, як елемент віконної системи може використовуватись навіть гартоване скло. Дані вікна можуть витримати значно більші зовнішні навантаження.

 

▪️ Наявність підземних паркінгів. Підземний паркінг у воєнний час здатен служити надійним укриттям. По багатьох параметрах паркінги переважають звичайні укриття в підвалах, які залишилася в містах ще з минулого століття. У паркінгах передбачено кілька виходів, що є дуже важливим для безпеки.

 

▪️ Незадимлена сходова клітка. Вона являє собою спеціальне місце на сходовій, в яке під час пожежі не попадає дим. Також ця зона обладнана вентиляційним отвором, через який постійно проходить повітряний потік. Незадимлена сходова клітка забезпечує успішну евакуацію людей та мінімізує шкоду здоров'ю у випадку пожежі.

 

▪️ Дві сходові клітки та два ліфти. Сучасні будинки часто мають по кілька сходових в одному під’їзді. Таке конструктивне рішення дозволяє розвантажити можливий потік людей на вихід та запобігає уникненню натовпу у загальних проходах.

 

▪️ Комори та калясочні у під’їздах. У період війни важливо забезпечити вільні проходи у квартирах для швидкого пересування у випадку загрози. Саме наявність кладових дає можливість правильно організувати життєвий простір та звільнити кімнати від тимчасово непотрібних речей.

 

▪️ Нові комунікації та електропроводка. З новими системами підключення водопостачання та водовідведення, проводкою можна не хвилюватися щодо короткого замикання, прориву труб, відсутності світла. А ще усі новобудови будуються з дотриманням сучасних норм ДБН, які регламентують зведення житлових багатоповерхівок згідно з визначеними технічними умовами та стандартами безпеки.

 

Кол-центр blago developer: (067)761-2993.