Містечко "Калинова Слобода" - ідеальне місце для автомобілістів

Івано-Франківськ — місто, у якому активно розвивається житлове будівництво. Проте, як правило, на територіях, прилеглих до багатоквартирних будинків, на ігрових майданчиках і газонах панує масове паркування автомобілів. Але в "Калиновій Слободі" все інакше.

Збереження існуючих та створення нових зелених зон є важливим елементом сучасного підходу до будівництва. Саме тому будівельна компанія “Ярковиця” впроваджує принципово нові підходи при проектуванні нового житла. Крім сучасного планування, компанія дбає і про комфортну відпочинкову інфраструктуру, де враховані інтереси як пішоходів чи велосипедистів, так і автолюбителів. Еталоном такого підходу стало містечко «Калинова Слобода», зручно розташоване за декілька хвилин їзди від супермаркету «Сільпо».

На в’їзді у містечко облаштований контрольно-пропускний пункт. Втім, електронні перепустки дозволяють мешканцям безперешкодно пересуватись пішки чи автомобілем. Водночас пропускна система надійно захищає від небажаних «гостей». Ще один аналогічний КПП буде облаштований у другій черзі містечка – з боку Набережної ім. В.Стефаника. Вся територія «Калинової Слободи» огороджена і перебуває під цілодобовою охороною з відеоспостереженням. Так що в автовласників немає підстав для побоювань про безпеку своїх «залізних коней».

Читайте також: Містечко «Калинова Слобода» — територія природного затишку і відпочинку

Автолюбителям неодмінно припадуть до душі якісне дорожнє покриття та значна кількість зручних паркувальних місць.  Практично кожна квартира забезпечена паркомісцем. Крім того, тут достатньо вбудованих та окремо зблокованих гаражів. Рух автомобілів «Калиновою Слободою» спроектований таким чином, щоб її мешканці змогли швидко та зручно потрапити у будь-яку частину містечка.

«Калинова Слобода» – справжній мікрорайон. Тому і до транспортної інфраструктури тут підійшли комплексно. Тут до найменших деталей продумали транспортні розвязки та смуги для автомобілів. Дорожня інфраструктура максимально безпечна для пішоходів та не суперечить загальній відпочинковій атмосфері.

В багатьох будинках та поруч них є автомобільні гаражі, а на території – безліч безкоштовних місць для паркування. Тому у власників авто не буде жодних проблем з пошуком паркомісця.

Відзначимо ще один аспект – безпеку пересування. Бруковані тротуари, прогулянкові алеї та велосипедні доріжки відокремлені від проїжджої частини. Пішохідні переходи позначені світловідбивною розміткою. Вуличне освітлення охоплює всю територію містечка .

«Калинова Слобода» - містечко закритого типу. Тому кожен його житель має спеціальну перепустку на територію комплексу. Безпеку мешканців забезпечує приватна охорона, а всю територію цілодобово контролюють через камери зовнішнього спостереження.

Читайте також: Містечко «Калинова слобода» - частинка Європи в Івано-Франківську

 

Словом, автомобілістам жити у «Калиновій Слободі» так само затишно й комфортно, як і решті мешканців.