Міськвиконком пропонує мешканцям співфінансувати ремонт дахів та вікон

Програма "Теплий дім" передбачає спільне фінансування ремонту житлових будинків. В її межах мешканцям пропонують на умовах 60% на 40% замінити вікна на енергозберігаючі: 60% витрат бере на себе місто, 40%- мешканці.
Як повідомляє прес-служба міськвиконкому, нові вікна на сходових клітках цього року отримали 10 під’їздів. Загалом у планах Муніципальної інвестиційної управляючої компанії 59 об'єктів.
 

За словами інженера МІУК Юрія Версти, витрати на нові вікна для мешканців розділяють на кілька платежів та додають щомісяця до квартплати. Так вдається зменшити фінансове навантаження на мешканців.

 

Ще однією такою програмою співфінансування є ремонт дахів на умовах 50/50. Станом на сьогодні нові покрівлі отримали 4 будинки, зараз в роботі ще два - на вул. Івана Павла ІІ та на вул. Симоненка. Два об’єкти чекають тендерної закупівлі, окрім них до МІУКу надійшло ще близько 10 заявок.

 

«Ті кошти, які сплачують мешканці під час співфінансування, також підпадають під субсидію. Це є великий плюс в усіх програмах, адже малозабезпечені франківці можуть отримати пільги. Основне, що треба зрозуміти, що житло це власність мешканців будинку. Міська рада готова співфінансувати і йти назустріч мешканцям, тому ми з року в рік продовжуємо такі цільові програми. Але без участі власників житла ремонти зробити неможливо», - зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.