Міський бюджет поповнився на 7 мільйонів завдяки оренді та приватизації комунального майна


У січні місяці цього року (станом на 31 січня) департаментом комунальних ресурсів та сільського господарства Івано-Франківської міської ради забезпечено надходження до місцевого бюджету коштів від використання комунального нерухомого майна, відмінного від земельних ділянок, в сумі 7 090,144 тис.грн. Зокрема, забезпечено надходження коштів до місцевого бюджету у січні місяці цього року від оренди комунального майна в сумі 2 300,0 тис.грн. та коштів від приватизації комунального майна в сумі 4 790,144 тис.грн.

Станом на 31.01.2024 року було проведено 5 аукціонів з передачі в оренду об’єктів комунально майна, а також укладено 7 договорів оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності, пише Західний кур’єр з посиланням департамент комунальних ресурсів.

Що стосується питань з приватизації об’єктів комунальної власності, то у січні місяці було укладено два договори купівлі-продажі об’єктів малої приватизації, а саме: нежитлових приміщень складу, розташованих за адресою: м. Івано-Франківськ, Північний бульвар, 2Г та нежитлової будівлі фізкультурно-оздоровчого комплексу на вул. Степана Бандери, 12А на загальну суму 5 722,212 тис.грн, з яких до місцевого бюджету перераховано 4768,510 тис.грн. та до державного бюджету (ПДВ) – 953,702 тис.грн. Також у 23 січня проведено аукціон через електронну торгову систему «Прозорро.Продажі» з продажу об’єкта малої приватизації – нежитлових приміщень площею 11,9 кв.м в будинку на вул. Короля Данила, 37, кошти від продажу якого очікуються у лютому місяці цього року.

На виконання рішення Івано-Франківської міської ради від 15.12.2024 року Департаментом комунальних ресурсів та сільського господарства опрацьовано та підготовлено матеріали для укладення та нотаріального посвідчення попередніх договорів купівлі-продажі ще двох об’єктів малої приватизації нежитлових приміщень на вул. Гетьмана Мазепи, 58А та нежитлових приміщень в будинку на вул. Василя Стуса, 7, приватизацію яких планується провести у ІІ кварталі цього року. Від реалізації цих двох об’єктів до місцевого бюджету надійде 1 830,429 тис.грн.

Департаментом комунальних ресурсів та сільського господарства у січні місяці підготовлено та внесено на розгляд міської ради відповідні проєкти рішень щодо приватизації шляхом продажу на аукціоні через електронну торгову систему «Прозорро.Продажі» ще трьох об’єктів малої приватизації, від продажу яких очікується отримати біля 3,0 млн.грн.

Окрім цього Департаментом комунальних ресурсів та сільського господарства на виконання рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради №1401 від 27.10.2023 року «Про організацію дій з проведення інвентаризації майна комунальної власності Івано-Франківської міської територіальної громади», продовжується робота з опрацювання інформації отриманої від підприємств (установ, організацій), які є балансоутримувачами об’єктів нерухомості, що належать до комунальної власності територіальної громади. Отриманий від цієї роботи результат має на меті оптимізувати управління комунальним майном, провести інвентаризацію, впровадити сучасну ІТ систему та впровадити механізми максимально ефективного використання майна на користь громади.

Також 10.01.2024 року відбулося засідання створеної розпорядженням міського голови № 452-р робочої групи з інвентаризації майна комунальної власності Івано-Франківської міської територіальної громади, на якому обговорювались питання щодо отриманої від комунальних підприємств (установ, організації) інформації відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради №1401 від 27.10.2023 року «Про організацію дій з проведення інвентаризації майна комунальної власності Івано-Франківської міської територіальної громади».