Китай збудує повністю пристосоване до карантину місто


У Китаї збираються створити місто, яке відповідає всім вимогам карантину: воно стерильне, безпечне і здатне забезпечити себе усіма ресурсами самотужки.

 

Конкурс на будівництво першого міста посткоронавірусної епохи виграли бюро Guallart Architects з Барселони, передає Маяк.

 

“Ми не можемо продовжувати розробляти дизайн міст і будинків, наче нічого не сталося”, – пояснює засновник Guallart Architects Вінсенте Гуаярт, колишній генеральний архітектор Барселони.

 

За словами Гуаярта, в основу проекту ліг досвід архітекторів бюро, які перебували на самоізоляції. Вони описали, як би хотіли покращити власне життя для постійного перебування вдома.

 

Нове “самодостатнє місто” побудують в окрузі Сюнань, за 140 км від Пекіна. Це буде гібрид традиційних кварталів Європи, китайських веж і елементів сільського господарства.

 

 

Міське середовище стане компактним місцем, де мешканці зможуть жити, відпочивати і створювати ресурси. Повноцінно жити тут можна буде навіть за умови тривалої ізоляції.

 

Все невелике місто буде поділене на 4 зони-квартали: там розмістяться квартири, офіси, магазини, басейн, ринок, дитячий садок, адміністрація і пожежна частина.

 

На верхніх поверхах всіх будинків побудують теплиці – в них будуть вирощувати їжу для повсякденного споживання. Похилі дахи дозволять виробляти енергію з допомогою сонячних батарей.

 

Перші поверхи віддадуть під невеликі коворкінги, де можна користуватися 3D-принтером, працювати дистанційно і спілкуватися з сусідами.

 

Також у всіх апартаментів буде власна тераса – ще один простір для відпочинку на свіжому повітрі під час тривалої ізоляції.