Кабмін спростив реєстрацію земельної ділянки


Про ліквідацію ще однієї складової при реєстрації земельних ділянок повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

 

Тепер рівень відмов у реєстрації скоротиться до 4%, пише Сегодня.

 

"Ліквідували корупційну складову в реєстрації земельних ділянок! Запрацювала безкоштовна функція перевірки обмінних ХML-файлів, необхідних для реєстрації земельних ділянок. Рівень відмов у реєстрації скоротиться до 4%", – написав голова уряду в Telegram.

 

Він пояснив, що обмінний XML-файл – це електронний документ, на основі якого вносяться відомості до системи Державного земельного кадастру.

 

Він формується і підписується електронним цифровим підписом сертифікованого інженера-землевпорядника.

"Відтепер, якщо ви подаєте документи для реєстрації земельної ділянки, ваш файл може бути автоматично перевірений програмою і ви отримаєте зворотний зв'язок з переліком помилок, яких ви припустилися. Раніше люди могли місяцями не одержувати відповіді, а в разі зворотного зв'язку їм не повідомляли про те, яку саме помилку в файлі вони допустили", – розповів Гончарук.

 

Крім того, при подачі електронної заяви на державну реєстрацію земельної ділянки передбачена можливість зробити посилання на протокол перевірки обмінного файлу. Також є можливість з QR-кодом перевірити валідність файлу.

 

е ще один крок до прозорої роботи Держгеокадастру і усунення корупційних ризиків. Разом з відкритими на початку року координатами, дозволили, до речі, ліквідувати тіньовий ринок з річним оборотом в 250 млн гривень. Відмови в реєстрації земельної ділянки за вигаданими причинами підуть в минуле. Для людей це економія часу і ресурсів", – написав Гончарук.