"Івано-Франківськбуд" забудує територію на Дудаєва, 28. Міська влада розробляє ДПТ

Майже гектар землі промислового призначення незабаром освоїть будівельна фірма "Івано-Франківськбуд" та зведе тут багатоповерхівки. Під них місто розробляє новий детальний план цієї території.

На останнній сесії Івано-Франківської міської ради депутати дали дозвіл на розроблення детального плану території (ДПТ) для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків на вулиці Джохара Дудаєва, 28.

Згідно даних кадастрової карти, за цією адресою є дві земельні ділянки. Їхнє цільове призначення - "підприємств іншої промисловості".

Перша перебуває у власності Товариства з додатковою відповідальністю "Опорядспецбуд". Площа ділянки складає 0,4225 га". Фірма "Опорядспецбуд" займається організацією будівництва. З 2011 року і по сьогодні очолює підприємство Степан Осадець.

Право власності на другу земельну ділянку зареєстровано на ТДВ "Будівельна-монтажна фірма «Івано-Франківськбуд", яка займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Площа землі ідентична - 0,42 га. Керівник будівельної компанії - Василь Броніцький.

Дану територію, найімовірніше, забудовуватиме саме ТДВ "Будівельна-монтажна фірма "Івано-Франківськбуд". Сайт будівельної компанії відсутній, хоч працює на ринку не один рік.

Після розробки проекту детального плану, який дозволить забудувати житловими кварталами землі промислового призначення, документ розгянуть на містобудівній раді, на громадських слуханнях, та засіданні міськвиконкому. Після цього його винесуть на затвердження сесії міської ради.

Сама будівельна компанія "Івано-Франківськбуд є однією із найстарших будівельних структур західноукраїнського регіону. Свою діяльність компанія розпочала ще з семидесятих років XX століття.  Проводилось будівництво масовового житла, закладів освіти та культури, а також стратегічних промислових об'єкти області, як в області, так і по всій території України.

будівлі на території майбутньої забудови

Довідково.

Детальний план території – містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території.

Його метою є визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації кварталу, мікрорайону, іншої частини території населеного пункту, призначених для комплексної забудови чи реконструкції.

Детальним планом території визначаються:

˗   принципи планувально-просторової організації забудови;

˗   червоні лінії та лінії регулювання забудови;

˗   функціональне призначення, режим та параметри забудови однієї чи декількох земельних ділянок, розподіл територій згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами;

˗   містобудівні умови та обмеження (у разі відсутності плану зонування території) або уточнення містобудівних умов та обмежень згідно із планом зонування території;

˗   потребу в підприємствах і закладах обслуговування населення, місце їх розташування;

˗   доцільність, обсяги, послідовність реконструкції забудови;

˗   черговість та обсяги інженерної підготовки території;

˗   систему інженерних мереж;

˗   порядок організації транспортного і пішохідного руху;

˗   порядок комплексного благоустрою та озеленення, потребу у формуванні екомережі;

˗   межі прибережних захисних смуг і пляжних зон водних об’єктів (у разі відсутності плану зонування території).