Кабмін дозволив іноземним компаніям будувати в Україні великі об'єкти


Кабінет міністрів вніс зміни до постанови №314 від 13 березня 2022 року, якими відкрив можливість іноземним компаніям та організаціям в Україні займатися будівництвом великих об'єктів.

 

Про це повідомила пресслужба Міністерства реінтеграції.

 

Йдеться про будівництво житлових будинків, висотою від п'яти поверхів (це об’єкти з середніми СС2 класами) та зведення багатоквартирних житлових будинків понад 100 метрів заввишки, великих громадських будівель, промислових об'єктів, будівель університетів, коледжів, шкіл, дошкільних закладів, ТРЦ, лікарень тощо (це об’єкти зі значними СС3 класами наслідків).

 

Право на будівельну діяльність іноземним компаніям надаватиметься без необхідності одержання ліцензії на зведення об'єктів. Відповідна норма діятиме під час воєнного стану.

 

У міністерстві зазначають, ухвалення цього акту дозволить удосконалити нормативно-правове регулювання діяльності іноземних компаній в країні. Зокрема, дасть змогу представництвам польських компаній в Україні здійснювати роботи з облаштування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

 

Такі роботи заплановані в рамках реалізації Договору між двома країнами про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги від 9 вересня 2015 року.