Івано-Франківськцемент відсудив у франківського забудовника пів мільйона


Господарський суд Івано-Франківської області зобов’язав ТОВ “Будівельна компанія Мельник” сплатити ДП “Спецзалізобетон”  ВАТ “Івано-Франківськцемент” 538 мільйонів 93 тисячі гривень, які підприємство заборгувало за договором купівлі-продажу товару.

 

Про це повідомляє пресслужба суду, пише Ратуша.

 

У січні 2018 року ДП “Спецзалізобетон”, як продавець, та ТОВ “Мельник”, як покупець, уклали договір купівлі-продажу продукції і товару, перший зобов`язувався поставити та передавати у власність товар, а покупець – прийняти та оплатити його.

 

Окрім того, підприємство “Спецзалізобетон” передало обвинуваченій стороні в оренду обладнання.

 

Суд встановив, що позивач поставив відповідачу товар відповідно до умов договору купівлі-продажу продукції і товару від 02.01.2018 № 10 та надав в оренду майно за договором оренди майна від 01.09.2019 № 22, і у відповідача виникло грошове зобов`язання на загальну суму 1 928 687, 67 грн.

 

Відповідач в установлені вказаними договорами строки не здійснив оплату в повному обсязі. Заборгованість становить 538 093, 69 грн,- йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, при вирішенні спору суд керувався приписами ч. 1 ст. 67 ГК України, згідно з якою відносини підприємства з іншими підприємствами, організаціями, громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюються на основі договорів.