Громадська організація інваспорту будуватиме у промзоні Франківська спортивні об'єкти

Кілька років тому, громадська організація «Фонд розвитку інваспорту» хотіла звести в районі вулиці Ребета спортивно-оздоровчий комплекс. Місцева влада пішла на зустріч і віддала їй у постійне користування земельну ділянку. Однак, дальше рішення міської ради справа так і не пішла. Тепер у планах організації звести на цьому місці спортивний майданчик.

Громадська організація «Фонд розвитку інваспорту» була заснована у 2009 році, а вже через рік звернулася до міської ради з проханням дати дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

 

У 2011 році організація отримала у постійне користування ділянку площею 0,38 га, на вулиці Ребета, для  будівництва спортивно-оздоровчого комплексу. Пройшло шість років, а про можливе будівництво і досі нічого не чути. При цьому, земельна ділянка перебуває у власності громадської організації.

 

У вересні 2016 року, «Фонд розвитку інваспорту» отримав від Департаменту містобудування, архітектури і культурної спадщини містобудівні умови та обмеження на зведення спортивного майданчика.

 

 

Згодом у грудні,  Державна архітектурно-будівельна інспекція видала декларацію про початок будівельних робіт на нове будівництво «Спортивний майданчик» по вулиці Ребета. 

 

 

Роботи виконуватиме підрядник - приватний підприємець Скорик Олег Вікторович. Згідно даних аналітичної платформи «YouControl» Олег Скорик є керівником і співзасновником ТОВ «Торговий дім «Сфінкс ОТД», що зареєстроване у Києві. Основний вид діяльності підприємства – виробництво інших видів меблів. Розмір статутного фонду складає 35 000 грн.

 

 

Щодо самої земельної ділянки, то знайти її відображення на публічній кадастровій карті її так і не вдалося. У містобудівній документації вказана тільки адреса – вулиця Ребета. Це промисловий район, в якому розміщенні земельні ділянки комунальної і приватної форм власності. Поруч знаходиться 63 котельно-зварювальний заводу, тому тут чимало територій, які відносяться до земель промисловості. Крім того, багато земельних ділянок використовуються  для обслуговування будівель торгівлі чи ведення комерційної діяльності.

 

 Вигляд вулиці Ребета на кадастровій карті 

 

За даними аналітичної платформи «YouControl», громадська організація «Фонд розвитку інваспорту» заснована у листопаді 2009 року. Минулого року організація отримала нового керівника. Ним стала Девда Галика Юріївна. На рахунку організації немає ні судових процесів, ні податкових заборгованостей.