Франківців запрошують скористатись можливостями програми «Енергодім»


Депутати міської ради підтримали проект рішення про підтримку програми енергозберігаючих заходів у житловому фонді міста на 2021-2023 роки.

 

«Енергодім» — програма енергомодернізації багатоквартирних будинків та можливість отримати капітальний ремонт будинку за умови співфінансування. Ця програма дозволить:

 

- Зменшити рахунки за комунальні послуги.

 

- Поліпшити зовнішній вигляд будівлі.

 

- Підвищити комфорт та умови проживання.

 

- Підвищити вартість нерухомості.

 

- Поліпшити технічний стан будівлі.

 

20 відсотків від вартості робіт оплачують мешканці. 10 відсотків - бюджет Івано-Франківської міської територіальної громади. 70 відсотків надає Фонд енергоефективності.

 

Це програма часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках. Кожне ОСББ України може отримати грант на впровадження енергоефективних заходів для свого будинку за умови подання якісної заявки на участь у програмі.

 

Фонд енергоефективності надає підтримку ОСББ для впровадження енергоефективних заходів шляхом надання грантів та запровадження комплексних технічних рішень з врахуванням кращих європейських практик з термомодернізації будівель.

 

Діяльність Фонду фінансується коштом Держбюджету України, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини.

 

Цього року у Франківську учасниками та “першими ластівками” програми стали будинки за 4 адресами: Богунська, 4 (ОСББ “БОГУНСЬКА 4”), Гаркуші, 19 (ОСББ “ГЕРДАН”), Молодіжна, 36 (ОСББ “МОЛОДІЖНА, 36”)  та Тисменецька, 238 (ОСББ “НАША ГОСПОДА”). Мешканці виконали всі необхідні вимоги, і там вже зараз виконують роботи.