Франківці не дозволили міськраді узаконити масштабне будівництво у Вовчинці


Мешканці села Вовчинець Івано-Франківської міської ради прийшли на сесію міськради, щоб депутати не затверджували детальний план території (ДПТ) у межах вулиць Надрічної-Чумака.

 

Про це повідомило видання "Zagorodna".

 

Люди тримали плакати "Висотки крадуть наше небо і сонце", "НІ 14-поверховим вежам у с. Вовчинець", "Стоп корупції у будівництві по вулиці Чумака" тощо.

 

Мешканці повідомили, що поруч з їхніми будинками вже кілька місяців активно ведеться будівництво без дозвільних документів та з порушеннями. В результаті депутати не підтримали проєкт рішення про затвердження ДПТ у межах Надрічної-Чумака. Однак будівельні роботи продовжуються — без ДПТ і дотримання ДБН.

 

Проєкт рішення з’явився на сайті міськради 30 липня. В ньому не вказана ні площа забудови, ні її поверховість. За словами мешканців, планують звести 23 будинки на 12–16 поверхів.

 

У березні 2023 року ТОВ "Холенд-Девелопмент" стало власником земельної ділянки, де колись розміщувався ринок "Анатоль". А на початку 2024 року розпочались будівельні роботи. 16 квітня 2024 року провели громадські слухання, про які громаду не повідомили.

 

Водночас директор департаменту містобудування та архітектури Орест Кошик не зміг відповісти на питання про те, яке цільове призначення землі за генпланом та на скільки мешканців розрахований новий мікрорайон.