Франківський комбінат хлібопродуктів виставлять на аукціон


Фонд державного майна України вже найближчим часом оголосить аукціони з приватизації об’єктів державного майна. Зокрема, у 2022 році готуються до аукціонів 23 активи спиртової галузі та 3 комбінати хлібопродуктів (які розміщені у безпечних регіонах).

 

Приватизація зазначених об’єктів, перш за все, сприятиме вирішенню питання продовольчої безпеки, пише Побудовано з посиланням на пресслужбу Фонду держмайна України.

 

У приватній власності вони можуть стати майданчиками для переробки та зберігання зерна, їхнє поновлення роботи також дозволить зберегти і створити робочі місця.

 

Переважна більшість із них на сьогодні не працюють, але наявні інфраструктура, обладнання, виробничі потужності та складські приміщення дозволять відновити роботу у найкоротші терміни.

 

Серед об’єктів, котрі виставляють на аукціон, є і Комбінат хлібопродуктів, який розташований в Івано-Франківську.

 

«Спрощення та пришвидшення приватизації — важливий елемент вирішення проблеми продовольчої безпеки. Ухвалення Верховною Радою законопроєкту №7451 дозволяє швидко та ефективно запустити приватизацію непрацюючих об’єктів аграрної галузі. Перші 6 спиртових активів і 2 комбінати хлібопродуктів практично готові до виставлення на аукціони», — зазначила в.о. Голови Фонду держмайна Ольга Батова.