Фірма-боржник перетворить територію трикотажної фабрики у житловий квартал

У Франківську взялися освоювати територію колишньої трикотажної фабрики. Тепер на місці промислової зони з'явиться новий житловий комплекс. Очевидно, тут не обійдеться без зміни цільового призначення, адже територія відноситься до земель промисловості. Та й проти фірми-орендаря, яка ініціює будівництво, уже відкрито чотири виконавчі впровадження.

В Івано-Франківську триває громадське обговорення проекту детального плану території для багатоквартирної житлової забудови в районі трикотажної фабрики на вулиці Гетьмана Мазепи.

 

З документом можна ознайомитись в приміщенні департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини (вулиця Незалежності, 9, поверх 5, каб. 504) або ж на його сайті www.dma.if.ua.

 

Під забудова вибрана ділянка по вулиці Мазепи, 168, загальною площею 0,798 га. Згідно даних кадастрової карти, її цільове призначення - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

За законом, ділянка відноситься до земель промисловості. Однак, зводити на подібній території житлові будинки цілком заборонено. Очевидно, не обійдеться без зміни цільового призначення землі. Більше того, там знаходяться об’єкти нерухомості -  це адміністративні та виробничі будівлі колишньої трикотажної фабрики.

 

Днями, питання детального плану території для багатоквартирної житлової забудови у районі трикотажної фабрики піднімалося на засіданні депутатської комісії з питань містобудування та земельних відносин. Тоді замовником документації виступило приватне підприємство "Фірма "ДВД". 

 

Як вияснилося, «Фірма «ДВД» з 2015 року орендує вказану ділянку, та й саме підприємство зареєстроване за адресою вулиця Мазепи, 168. За інформацією аналітичної платформи «YouControl», фірма розпочала діяльність у 2000 році і нині займається виробництвом безалкогольних напоїв. Її одноосібним засновником числиться Досюк Василь Дмитрович, а посаду керівника займає Досюк Зоряна Василівна. Розмір статутного фонду складає 1000 гривень.

 

 

Як засвідчують дані аналітичної платформи «YouControl», 2016 рік видався для підприємства невтішним – щодо юридичних осіб компанії було відкрито чотири виконавчі впровадження.

 

Відтак, пройшла низка судів про стягнення з фірми банками заборгованості по кредитним договорам. Також, станом на березень, на рахунку фірми числиться податковий борг у розмірі 3000 гривень.

  

 

Довідково:

У 20-х роках минулого століття, територію по вулиці Мазепи займала Ватна фабрика Мендельсона. Перед початком Другої Світової війни підприємство вважалося одним із найбільших в місті. Згодом фабрику реорганізували та перепрофілювали у прядильно-трикотажну.Радянський період був найуспішнішим для її існування – підприємство шило дитячий одяг та верхній трикотаж, були зведенні основні корпуси фабрики.

 

Однак, незважаючи на майже столітню історію, Івано-Франківська трикотажна фабрика припинила своє існування. У 2001 суд порушив справу про її банкрутство і відкриття процедури санації. Землю і будівлі фабрики роздали в оренду. Нині, колишня територія та приміщення фабрики використовуються для торгівлі та комерційної діяльності. Тут знаходиться чимало земельних ділянок, які відносяться до земель житлової та громадської забудови, а також земель промисловості.

 

Проект детального плану території трикотажної фабрики