ЄС може надати кредит на добудову перинатального центру

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Басараб та голова обласної ради Олександр Сич зустрілися із делегацією Представництва Європейського Союзу в Україні.

З нагоди відзначення Дня Європи в Івано-Франківську до обласного центру Прикарпаття завітали радник з питань захисту прав людини відділу політики Представництва ЄС в Україні Танел Танг і документаліст відділу преси та інформації Представництва Ірина Стаднійчук.

Під час дискусії присутні обговорили питання євроінтеграції України загалом та Прикарпаття зокрема, наголосили на посиленні економічної та культурної співпраці між країнами Карпатського єврорегіону. Вони також обумовили проведення адміністративно-територіальної реформи в Україні.

Танел Танг  поцікавився станом соціального захисту внутрішньо переміщених осіб та учасників військового конфлікту на Донбасі, їх родин.

"Ми налагодили процес надання житла вимушеним переселенцям та їхнє працевлаштування. Однак найбільшою проблемою залишається охорона здоров’я цих людей. Прикарпаття – одна з небагатьох областей в Україні, де немає обласного перинатального центру. Тому зараз звертаємося в європейські інституції щодо отримання дешевого кредиту, аби вирішити цю проблему."

На будівництво обласного перинатального центру можна залучити кошти Представництва ЄС в Україні, акцентувала Ірина Стаднійчук. Щоправда, для цього необхідно напрацювати відповідний проект і бути готовими до співфінансування.